menu
Word Lid
De Stille Strijd vraagt aandacht voor het emotioneel welzijn van jongeren

Van 1 oktober tot 22 oktober staat op het Poppoplein in Deinze het indrukwekkende standbeeld "De Stille Strijd". Dit kunstwerk vraagt aandacht voor een probleem dat vaak wordt onderschat: de mentale gezondheid van jongeren. Het beeld laat zien dat veel jongeren een innerlijke strijd voeren, die voor anderen vaak onzichtbaar blijft.

Hoewel steeds meer jongeren te maken krijgen met depressie of andere mentale problemen, rust er nog steeds een groot taboe op. Vooral jongeren vinden het moeilijk om erover te praten, uit angst dat ze niet begrepen worden of veroordeeld. Dit taboe maakt de situatie nog erger, want zelfdoding is nu de belangrijkste doodsoorzaak bij jongeren. Een feit dat te weinig wordt besproken.

Jongeren die hulp zoeken voor hun mentale problemen, moeten vaak maanden wachten voordat ze geholpen worden. Terwijl snelle hulp juist zo belangrijk is om hun welzijn te verbeteren. "De Stille Strijd" laat ons zien dat er meer aandacht moet komen voor het emotionele welzijn van jongeren, en dat hulp sneller en toegankelijker moet zijn.

Het beeld roept ons op om stil te staan bij deze onzichtbare worsteling. We moeten samen zorgen voor een omgeving waarin jongeren zich veilig voelen om over hun problemen te praten, zonder oordeel of schaamte. Alleen door het taboe te doorbreken en tijdig hulp te bieden, kunnen we deze stille strijd samen aangaan en levens redden.

Worstel je met iets? Neem contact op met kzitermee.be

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF