menu
Word Lid
Olaf Evrard lijsttrekker van de nieuwe provinciale kieskring Gent-Eeklo

Olaf Evrard is aangeduid als lijsttrekker voor de nieuwe provinciale kieskring Gent-Eeklo. Olaf is zetelend provincieraadslid voor de vroegere kieskring Deinze en was ook 3 jaar fractieleider tijdens de eerste helft van deze legislatuur. Hij toont zich daar zeer actief. Hij was tijdens de legislatuur 2006-2012 een gewaardeerd gemeenteraadslid in Nevele

Onze lijsttrekker van de nieuwe kieskring Gent-Eeklo (in deze kieskring worden 15 van de 36 nog resterende zitjes verdeeld) volgde de klassieke humaniora (Grieks-Latijnse) in het Sint-Lievenscollege te Gent. Hij behaalde daarna een eerste bachelor op de Rijksnormaalschool Gent (Regent Nederlands, Engels en Geschiedenis). Later volgde nog een tweede bachelor (Gegradueerde in de Administratie in het PIHO te Gent) nadat hij na enige omzwervingen in verschillende openbare diensten statutair ambtenaar werd bij de stad Gent (hoofdadministratief medewerker).

Olaf is beroepshalve reeds 12 jaar gedetacheerd naar de Gentse Vlaams Belanggemeenteraadsfractie (eerst 6 jaar als fractiemedewerker, vanaf 2013 als fractiesecretaris) waar hij onze 3 Gentse raadsleden administratief en logistiek bijstaat.

Hij werd geboren en getogen in Gent, woont al ruim 20 jaar in de Nevelse deelgemeente Hansbeke, is gehuwd, heeft 2 kinderen en 1 kleindochter. Zijn hobby's zijn: uiteraard de actieve politiek, daarnaast het lezen én verzamelen van geschiedkundige boeken en (vooral historische) stripverhalen, actief deelnemen aan het lokale verenigingsleven (waaronder VVE Hansbeke), reizen (vooral Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk) en op tijd een natje en een droogje.

Olaf bekleedt ook de 3de plaats voor de gemeenteraadsverkiezingen in Deinze en hoopt daar Nevele actief te kunnen vertegenwoordigen.



ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF