menu
Word Lid
Vlaams Belang Deinze-Nevele stelt lijst voor

Ook in Deinze-Nevele: eerst onze mensen!

Vlaams Belang mikt op 2 zetels in de volgende gemeenteraad

Een herboren Vlaams Belang zet de komende gemeenteraadsverkiezingen zijn beste voetje voor in Deinze/Nevele en wil terug actief aansluiting vinden bij de lokale politiek. Wij mikken hiervoor op twee zetels in de volgende gemeenteraad.

Lijsttrekker en Vlaams parlementslid Ortwin Depoortere vond 21 kandidaten bereid om op de lijst te staan: “Ik ben vooral trots op al de mannen en vrouwen die hun nek durven uitsteken om onze kleuren te verdedigen. Naast provincieraadslid Olaf Evrard op plaats drie wil ik vooral oud-gemeenteraadsleden Dr. Luc Goeminne en Marleen Reyniers danken voor hun steun en hun plaats als lijstduwerstandem.”

Het Vlaams Belang trekt met de duidelijke slogan “Eerst onze mensen” naar de kiezer. Daarbij komt de nadruk te liggen op:

• De identiteit van de 17 deelgemeenten

Onze mensen opnieuw op de eerste plaats zetten. Dat is wat het Vlaams Belang wil.

Deinze en Nevele mogen geen klein Gent worden. Daarom is het Vlaams Belang gekant tegen een verdere verstedelijking en vervreemding. Wij willen het Vlaams en landelijk karakter van de 17 (deel)gemeenten benadrukken en verdedigen.

• De inspraak van de burgers

We stellen samen met de andere bewoners vast dat de fusie het resultaat was van achterkamerpolitiek en niet de uiting van een open en transparant bestuur. Het Vlaams Belang wil een radicale ommekeer in de politieke gewoonten in Deinze-Nevele. Zo vinden we dat de bevolking zich via bindende volksraadplegingen moeten kunnen uitspreken over belangrijke beslissingen die een grote impact hebben op het dagelijkse leven.

Ortwin Depoortere besluit: “Het Vlaams Belang wil geen cultuur van vriendjespolitiek, maar wil dat er opnieuw wordt geluisterd naar de Deinzenaar en Nevelenaar. Inwoners vinden te weinig gehoor bij de gemeente. De politiek luistert onvoldoende naar de behoeften van gewone mensen. Daar moet verandering in komen.”

Kandidaten Vlaams Belang – gemeenteraad Deinze-Nevele

1 Ortwin DEPOORTERE Petegem-aan-de-Leie

2 Melissa SNAUWAERT Deinze

3 Olaf EVRARD Hansbeke

4 Luc VER EECKE Nevele

5 Soetkin EVRARD Petegem-aan-de-Leie

6 John WIEME Poesele

7 Katia DE SMET Petegem-aan-de-Leie

8 Thomas VER EECKE Nevele

9 Rebekka DE GROOTE Deinze

10 Marijke VAN PARYS Landegem

11 Mieke GOVAERT Vosselare

12 Claude DE VEENE Astene

13 Michel ROELENS Vosselare

14 Rosa LAMOT Landegem

15 Willy MARTENS Nevele

16 Christel DE VOLDER Petegem-aan-de-Leie

17 Philippe VAN DRIQUELLE Vosselare

18 Monique BOUCKAERT Hansbeke

19 Bart DE PAEPE Petegem-aan-de-Leie

20 Marleen REYNIERS Astene

21 Dr. Luc GOEMINNE Astene


ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF